閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。
A
ABOUT BC BOOK PRIZES
The BC Book Prizes, established in 1985, celebrate the achievements of British Columbia writers and publishers.
The seven Prizes are presented annually at the Lieutenant Governors BC Book Prizes Gala in the spring, with the winner of The Lieutenant Governors Award for Literary Excellence being announced beforehand at the annual BC Book Prizes Soiree (an evening party).
The Prizes are administered and awarded by members of a non-profit society who represent all aspects of the publishing and writing community.
General Criteria
·The book must have an ISBN (International Standard Book Number).
·The book must have a print run of at least 350 copies.
·The book must be at least 48 pages long unless it is a children’s picture book in which case it must be at least 24 pages long.
·The book must show in print that it was published in the appropriate eligible (具備條件的) year.
·The main language of the book must be English.
·Three copies of the submitted book must be provided for the judges for each prize category entered.
·Submissions must be made using the BC Book Prizes Official Entry Form.
Expectations of finalists and winners
·The publishers of finalist book will be expected to participate in the shared cost of print ads placed in BC newspapers announcing the finalists. Cost per book is $100.
·All publishers, authors and illustrators are invited to attend the Soiree, which is a free event.
·Tickets to the Lieutenant Governor’s BC Book Prizes Gala are not provided to finalists, so must be paid for by the authors/illustrators or their publishers.
【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文,描述了the BC Book Prizes,內(nèi)容包括該獎項(xiàng)的設(shè)立時間,對獲選該獎項(xiàng)書籍及作者的要求等信息。
21. What can we learn about the BC Book Prizes?
AThey are sponsored by a non-profit society.
BThere are seven members in its administration team.
CThe winners of the prizes will receive a cash prize.
DThey are presented at an evening party twice a year.
22. Which of the following books could be accepted for submission?
AA novel written in French.
BA book published in any year.
CA children’s book with 48 pages.
DA picture book to be edited.
23. What’s the purpose of the passage?
ATo attract more ads in BC newspapers.
BTo introduce the BC Book Prizes to readers.
CTo encourage people’s interest in reading.
DTo celebrate the achievements of writers.
分值: 6分 查看題目解析 >
2
B
When I saw my 10-year-old avoiding the dirty plate in the sink or my 8-year-old feeling uncomfortable about the wet sand in her hands, Im reminded of a time when I was unwilling to get my hands a little dirty.
My parents owned a 500-acre farm in Montana to raise animals, such as cows, sheep, horses and so on. It was during the time of new life (a newborn lamb or a calf) that my favorite childhood memory took place. One exceptionally cold day, I was checking on the sheep with my mother when she spied a ewe (母羊) in trouble. The poor thing was trying to deliver her baby lamb and needed our help. My mother calmly held the ewe’s head and instructed me to grab hold of the two protruding(突出)legs.
I hesitated, and must have had quite a look of panic on my young face. The slimy little things were definitely not something I wanted to touch. But I worked up my courage and wrapped my fingers around them. I can still recall the feel of unexpectedly weak legs and their sharp little hooves as if it happened yesterday.
My heart pounded in fear and excitement as I pulled with all my strength. The lamb was delivered safely, and Id never seen anything so beautiful.
I was no stranger to seeing farm animals being born, but to have a hand in it was something I treasured then and will treasure forever. I remember feeling excited with delight to see my lamb being licked clean by her mother, and Im sure everyone got very tired of hearing me tell and retell my heroic story. Looking back, Im so glad that I didnt refuse to get my hands dirty. If I had, the wonderful moment and the precious memory would have been lost.”
【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文,記述了作者小時候母羊接生的故事,作者由怕臟到幫母羊接生而感謝這段經(jīng)歷。
24. What impressed the writer most during her childhood?
AHer dirty little hands.
BHer parents’ large farm.
CHelping deliver a baby lamb.
DRaising animals on the farm.
25. How did the author feel when she was asked to help a ewe deliver her baby?
ASome sympathy.
BRather frightened.
CQuite astonished.
DHighly delighted.
26. What point does the author try to make in the last paragraph?
AIt is not unusual to see a new life coming into the world.
BIt is not easy to make up and tell a heroic story in daily life.
CMemories formed during childhood are worth valuing all life long.
DYou need to get your hands dirty to experience something precious.
27. What could be the best title for the passage?
AA Valuable Life Lesson
BA Tidy and Clean Child
CA Ewe Delivering her Baby
DA Beautiful Newborn Lamb
分值: 8分 查看題目解析 >
3
C
Michael Phelps has broken a 2,000-year-old Olympic record by winning more individual titles than Leonidas of Rhodes. Who was this athlete whose record (12 individual titles) has taken 2000 years to beat?
Phelps has a total of 22 Olympic gold medals, but in terms of individual titles he has only just passed the greatest athlete of the ancient world. Leonidas of Rhodes competed in four Olympiads in 164 BC, 160 BC, 156 BC and 152 BC and in each of these he won three different foot races.
The three events at which he won were the stadion, a sprint(短跑) of roughly 200m; the diaulos, which was twice the distance of the stadion; and the race in armour(盔甲).
Unlike most races, the race in armour required competitors to wear heavy armour, possibly including a helmet, a breastplate, shin armour and a shield made from bronze and wood.
“He broke through the distinction between sprinters and endurance(耐力) athletes,” says Paul Cartledge, professor of classics at the University of Cambridge. The race in armour had not previously been considered suitable for sprinters. “They were running in armour, the temperature would be 40℃. You can imagine how it would be in that race. It required completely different muscles and gymnastic skills.”
“There is very little biographical information about Leonidas, and no images of him survive, says Cartledge. But his name coming from the Greek word for lion - suggests he was a man of distinction. After his death, he was respected as a local god in Rhodes, says Swaddling, the director of a museum. He was also venerated in ancient Greek literature. Pausanias described him as the most famous runner. In the 3rd Century, Philostratus the Athenian wrote in his Gymnastikos that Leonidas's achievement proved that not all received wisdom about athletic training and body types was true.
A statue of him in Rhodes displayed the legend: “He had the speed of a God.” Quite a reputation for Phelps to live up to.
【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文,主要講述了Leonidas of Rhodes的榮譽(yù)和賽績,以及對他所參加的比賽的介紹。
28. How many individual titles has Phelps won in the Olympics?
A22.B13.C12.D9.
29. What can be inferred from the text?
AThe conditions of race in armour were unpleasant.
BLeonidas was a swimmer with speed and endurance.
CLeonidas didn’t have his picture drawn in his day.
DPhelps owed his success to the influence of Leonidas.
30. The underlined word “venerated” is closest in meaning to ______.
AacceptedBcollectedCshapedDhonoured
31. What question does the author mainly discuss?
AWho was Philostratus the Athenian?
BWho is Michael Phelps?
CWho was Leonidas of Rhodes?
DWho is Paul Cartledge?
分值: 8分 查看題目解析 >
4
D
In the 1500’s when the Spanish moved into what later was to become the southwestern United States, they came across the ancestors of the modern-day Pueblo, Hopi, and Zuni peoples. These ancestors, known variously as the basket makers, the Anasazi, or the Ancient ones, had lived in the area for at least 2,000 years. They were an advanced agricultural people who used irrigation to help grow their crops.
The Anasazi lived in houses constructed of adobe (土磚) and wood. Anasazi houses were originally built in holes and were entered from the roof. But around the year 700 A.D., the Anasazi began to build their homes above ground and join them together into groups of multistoried large buildings, which the Spanish called pueblos or villages. Separate rooms under the ground in these pueblos known as kivas were set aside for religious ceremonies. Each kiva had a hole that was believed to lead to the underworld. The largest pueblos had five stories and more than 800 rooms.
The Anasazi family was matrilinear (母系遺傳). The holy objects of the family were under the control of the oldest female, but the actual ceremonies were conducted by her brother, or son. Women owned the rooms in the pueblo and the crops, once they were harvested. While still growing, crops belonged to the men, who, in contrast to most other Native American groups, planted them. The women made baskets and pottery; the men made cloth and jewelry.
Each village had two chiefs. The village chief dealt with land disputes (爭議) and religious affairs. The war chief led the men in fighting during occasional conflicts that broke out with neighboring villages and directed the men in community building projects. The solid political and social organization of the Anasazi made it almost impossible for other groups to conquer them.
【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文,詳細(xì)介紹了阿那薩齊族的起源,特征及發(fā)展。
32. What do we know about the Anasazi people?
AThey were good at growing crops.
BThey were immigrants from Spain.
CThey stored their crops in caves.
DThey had battles against the Spanish.
33. What does the underlined word "they"(Paragraph 3) refer to?
AWomen.BPueblos.CRooms.DCrops.
34. What can be concluded from the text?
AThe Anasazi benefited from trade with the Spanish.
BThe division of labor in Anasazi society was clear.
CThe Spanish caused harm to Anasazi society.
DConstant conflicts existed in Anasazi society.
35. What can best describe the Anasazi?
AAggressive.BHonesty.CUnited.DSelfish.
分值: 8分 查看題目解析 >
5
閱讀下面材料,在空白處填入適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(1個單詞)或括號內(nèi)單詞的正確形式。
A company in the USA is paying its workers to sleep more. Staff at the insurance company Aetna will get $300 a year 61 bd blank (add) to their salary if they get at least seven hours of sleep a night. They will get just over a dollar for each night they sleep over seven hours. The idea behind this plan is employee 62 bd blank (perform). Human resources 63 bd blank (official) say workers will work more effectively if they have slept well. A workforce that is more rested means the company will perform 64 bd blank (well). Staff can either record their sleep automatically, 65 bd blank (use) a wrist monitor, or record by hand how long they have slept every night.
66 bd blank number of studies warn that not sleeping enough can affect our ability to do our job. The American Academy of Sleep Medicine said that the average worker in the USA loses 11.3 working days of productivity a year from a lack 67 bd blank sleep. This 68 bd blank (cost) companies about $2,280 for one worker. It estimates (估計) that the US economy loses $63.2 billion a year mainly 69 bd blank workers do not sleep more than seven hours a night. A 2015 study by the Rand Corporation showed that staff members sleeping less than seven hours per night 70 bd blank (find) far less productive than workers having eight or more hours of sleep.
【語篇解讀】本文講述了一名老師通過努力終感化學(xué)生的故事。
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
分值: 15分 查看題目解析 >
6
71.第一節(jié) 短文改錯(共10小題;每小題1分,滿分10分)
假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯誤,每句中多有兩處。錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。
增加:在缺詞處加一個漏字符號(^ ),并在其下面寫出該加的詞。
刪除:把多余的詞用(\)劃掉。
修改:在錯的詞下畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。
注意:1. 每處錯誤及其修改均僅限一詞;2. 只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。
I have learnt so much things from my parents. They show me when to be a tolerant(寬容) person. When children make mistakes, most parents who are hard with their kids will be very angry. They say some hurting words, making their children to feel sad. Besides, my parents are different from them. Every time I make mistakes, my parents prefer to educate me in a gently way. I’m so grateful to my parents all that they have done.
分值: 10分 查看題目解析 >
補(bǔ)全信息 本大題共5小題,每小題2分,共10分。把答案填寫在題中橫線上。
7
根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
How to Become a Scientist
Here is some advice for students who think they might like to become scientists.
____bd blank__ One of the most important things you can do to become a good scientist is practice watching everything carefully. Find a comfortable chair and put it in the middle of your garden or a park. Sit in the chair for thirty minutes or an hour. Watch the insects that fly past or land on the plants. Look at the shapes of leaves and branches. Listen to the sounds of insects. ____ bd blank __ Use a microscope to look closely at interesting objects.Learn everything you can about a topic that interests you. Suppose you’d like to explore flowers by using a microscope. Go to the library and check out some flower books. See what you can find on the Internet. Pick some flowers and carefully taken them apart.
_____ bd blank _ The more you know about flowers from reading about them and observing them, the more you’ll understand when you look at them with a microscope. Ask for help from a knowledgeable person. After you’ve learned everything you can on your own, ask someone else to help with questions you still have. Maybe there’s someone at a nearby school or museum who knows about insects, spiders, or something else you’d like to learn about.
___ bd blank ___ Find a scientist to talk to or find a place where scientific research is being done. If you still want to learn more, you can find a scientist to talk to at a nearby university, or research station. ____ bd blank __ Explain what you’re interested in. Ask if you can schedule a time to visit. Most scientists are happy to talk to students who share their passion for science.
【語篇解讀】本文是一篇說明文,主要闡述了如何成為一名科學(xué)家。
ABecome an observer.
BYou may go seek answers from him.
CWrite a letter or an e-mail message to the scientist.
DResearch your questions using the Internet or library.
ESee if you can find a sight or sound that surprises you.
FUse a microscope to see how everything fits together.
GBeing a scientist is time-consuming and mentally demanding.
分值: 10分 查看題目解析 >
完型填空 本大題共20小題,每小題 1.50分,共30分。
8
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出可以填人空白處的佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。
One afternoon I’d been driving down the freeway when I spotted what looked like a stalled (熄火的) car. I 41 bd blank that other cars had slowed in order to briefly look at the stalled car. I decided to 42 bd blank behind the car and find out what was going on. Suddenly, a(n) 43 bd blank woman steps out, and she appears to be in pain. I approached the woman asking if I can 44 bd blank . She said, “Please call my husband. I am trying to get to the 45 bd blank . I am about to give birth!” 46 bd blank as I was, I said, “We have no 47 bd blank for that. Quick! Get in my car and I will 48 bd blank you.”
I tried to drive both quickly and steadily 49 bd blank my passenger would not move around a lot. I also tried offering a 50 bd blank talk on the way, like “Everything’s going to be ok.” and “We’re almost there.” 51 bd blank, we met no obstacle all the way and arrived at the hospital in no time. It seemed a bit 52 bd blank to answer the staff’s questions about her since we’d just met a few minutes before and I knew 53 bd blank about her outside of her name.
41.
AexpectedBnoticedCadmittedDknew
42.
Apull upBpull inCspeed upDjoin in
43.
AlazyBsingleCinjuredDpregnant
44.
AhelpBstopCleaveDpass
45.
AofficeBcarChospitalDstore
46.
AExcitedBPuzzledCShockedDDisappointed
47.
AexcuseBtimeCneedDmoney
48.
AtreatBcallCsendDtake
49.
Ain caseBso thatCeven ifDas though
50.
ApositiveBdirectCridiculousDnegative
51.
ANaturallyBUndoubtedlyCEventuallyDFortunately
52.
AcomplexBvitalCdifficultDeasy
53.
AnothingBeverythingCsomethingDanything
54.
AfriendBhusbandCmotherDchild
55.
AboughtBmadeCforgottenDremembered
56.
ApostedBdesignedCreturnedDbrought
57.
AcontroversialBcrazyCstrangeDSimilar
58.
AchildBdisasterCstoryDnews
59.
AassistantBnurseCwaitressDpoliceman
60.
AobjectsBprojectsCthemesDcontents
分值: 30分 查看題目解析 >
書面表達(dá) 本大題共25分。
9
72.第二節(jié) 書面表達(dá)(滿分25分)
假定你是李華,你的美國筆友來信說他的兄弟Tom下學(xué)期將來中國留學(xué),希望在中國留學(xué)期間找一個寄宿家庭。請你寫一封信,邀請Tom到你家居住,并說明理由。
注意: 1. 詞數(shù)100左右; 2.可適當(dāng)增加細(xì)節(jié),以使行文連貫。
9 正確答案及相關(guān)解析
正確答案
參考范文 Dear Tom, I’m delighted that you will come to China as an exchange student next term. Knowing that you are looking for a host family, I hope I can have this honor. I have been learning English for about six years, so I can communicate with people in fluent English. Besides, I’m outgoing and warm-hearted. I like making friends and helping others. We have a large house, where you will live comfortably. What’s more, my parents are both Chinese teachers, which can benefit you a lot in learning Chinese. Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua 解析
本題考查寫邀請函,根據(jù)材料中提供的要點(diǎn)信息,學(xué)生可聯(lián)系生活常識適當(dāng)發(fā)揮,合情合理即可。 考查方向
本題考查了如何寫一篇邀請函。 解題思路
這是一篇邀請函,使用的基本時態(tài)為一般現(xiàn)在時,介紹自己的自身情況。同學(xué)們基本上只有按照題目給出的要點(diǎn)進(jìn)行發(fā)揮即可。一方面,要注意文章的結(jié)構(gòu),讓文章成為一個整體,更為流暢。另一方面,還要注意交際的得體性,如文章可使用I am delighted, what is more, I hope, looking forward to等使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。 參考詞匯和短語: what is more, looking forward to等可以讓文章成為一個整體,更為流暢,使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。 易錯點(diǎn)
內(nèi)容判斷錯誤,這是一篇有關(guān)留學(xué)生寄宿的邀請函。不要寫不沾邊的東西。
參考范文 Dear Tom, I’m delighted that you will come to China as an exchange student next term. Knowing that you are looking for a host family, I hope I can have this honor. I have been learning English for about six years, so I can communicate with people in fluent English. Besides, I’m outgoing and warm-hearted. I like making friends and helping others. We have a large house, where you will live comfortably. What’s more, my parents are both Chinese teachers, which can benefit you a lot in learning Chinese. Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua 解析
本題考查寫邀請函,根據(jù)材料中提供的要點(diǎn)信息,學(xué)生可聯(lián)系生活常識適當(dāng)發(fā)揮,合情合理即可。 考查方向
本題考查了如何寫一篇邀請函。 解題思路
這是一篇邀請函,使用的基本時態(tài)為一般現(xiàn)在時,介紹自己的自身情況。同學(xué)們基本上只有按照題目給出的要點(diǎn)進(jìn)行發(fā)揮即可。一方面,要注意文章的結(jié)構(gòu),讓文章成為一個整體,更為流暢。另一方面,還要注意交際的得體性,如文章可使用I am delighted, what is more, I hope, looking forward to等使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。 參考詞匯和短語: what is more, looking forward to等可以讓文章成為一個整體,更為流暢,使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。 易錯點(diǎn)
內(nèi)容判斷錯誤,這是一篇有關(guān)留學(xué)生寄宿的邀請函。不要寫不沾邊的東西。

